torstai 8. marraskuuta 2012

HALLOWEEN + VAALIT

Täällä on eletty jännittäviä aikoja! Ensin oli Halloween, jonka osalta missasin kyllä kokonaan Madisonin tapahtumat koska olin sitä edeltävän viikonlopun Chicagossa. Ei kyllä haitannu, oli ihan järjettömän huikea reissu :) Ja varsinaisena Halloween-päivänä oli yhden kaverin synttärit, jota juhlistettiin porukalla pukeutumalla asianmukaisesti illalliselle.

Minä olin Barbie.

Barbie on olevinaan niin hieno feministinen hahmo että minäkin sitten tuijotin etäisyyteen kohteliaan yllättynyt ilme kasvoillani ja kävelin tukalasti. Mutta eikö olekin nätti mekko ja söpöt kengät? Samat jotka ostin Chicagosta elokuussa :D Pääsin vihdoin ulkoiluttamaan niitä kunnolla, ja hyvin se sujui vaikkakin hitaasti. Ja toi mekko on jotain ihan älytöntä. Täynnä paljetteja jotka pystyyn kääntään silittämällä (kädellä) ja ne MUUTTAA VÄRIÄ! Siksi mustat läikät :D Ei tollasia Suomesta löydä.

Sitten oli hurjat PRESIDENTINVAALIT. "Pikkusen" harmitti kun en voinu äänestää, mutta pystyin sentään tarjoamaan ilmaista mainostilaa niskassani.


Ei hätää, ei se ole tatuointi. :D 

Seurasin tulostenlaskentaa kampuksella parin muun tytön kanssa, ja voi että mikä huuto pääsi kun Obaman uudelleenvalinta vahvistui :))


SWAGGIE. Oli ihan mahtavaa päästä todistamaan tota paikan päällä! Näin isoa valtiota on hirveen vaikee liikutella mihinkään suuntaan, mutta nyt on selvää että eteenpäin mennään. <3 Ihmiset äänesti sukupuolineutraalin avioliiton, naisten oikeuksien, terveydenhuollon, koulutuksen ja veronkorotusten puolesta. Paljon ISOJA asioita, jotka ei todellakaan oo itsestäänselvyyksiä.

Seuraavana aamuna oli ihan mahtavaa herätä ajatukseen, että asun Yhdysvalloissa ja saan olla osa tätä kehityskulkua. Täällä ollaan monessa asiassa tosi paljon jäljessä Pohjoismaihin verrattuna, ja oon moneen otteeseen päivitelly miten näinkin rikkaalla valtiolla on "varaa" kohdella kansalaisiaan niin eriarvoisesti. Mutta kun täällä vihdoin lähtee asiat rullaamaan, se vaikuttaa koko maailmaan. Vaikuttaa siltä että nyt alkaa olla ihmisoikeuksien aika. :)

2 kommenttia:

 1. Voi Obama <3

  Toivottavasti tosiaan kohta alkaisi olla ihmisoikeuksien aika! Tuntuu, että olen kulkenut laput silmilläni melkin koko elämäni. Olen kuullut melko järkyttäviäkin juttuja siitä, miten ihmisiä maailmalla kohdellaan. Ihan sairasta! Toivottavasti kaikelle sille voidaan tehdä jotain.

  Niin, halloween ja "ihan järjettömän huikea reissu"! x) Mahtavaa, että olit Chicagossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, liity Amnestyyn niin johan alkaa asiat rullata :D Sitä kautta saa sekä tietää asioista että voi myös suoraan vaikuttaa. Netistä löytyy kasakaupalla vetoomuksia joita voi allekirjottaa sitoutumatta yhtään mihinkään. Suosittelen lämpimästi sekä Suomen Amnestyn sivuja että kansainvälisiä versioita :)

   Jep, just se salajuttureissu ;D Kannatti mennä!

   Poista