maanantai 12. marraskuuta 2012

AMNESTY-KONFERENSSI & JOULULOMASUUNNITELMIA

Osallistuin viikonloppuna Amnestyn Keskilännen jaoston konferenssiin Chicagossa. Laitoin tosiaan lukuvuoden alussa pystyyn yliopistoni ryhmän, joka oli ollu passiivinen pidempään. Meillä on kaks tasa-arvoista naispuolista puheenjohtajaa ja minä olen tietenkin niistä toinen. Oon hyvä pomotäti. :D

Meitä lähti 4 hengen porukka konferenssiin, ja välillä matkustaminen kokouspaikalle tuntu ihan naurettavalta. Se oli ihan korvessa hankalassa paikassa, meni ihan hullun kauan että päästiin perille. Mutta oli se kyllä sen arvoista :) Naisten oikeuksien työpajassa pääsi taas motivoitumaan. Oli ihan mahtavaa huomata että materiaalien resurssisivulla oli dokumentteja, joita oon lukenu hyvinkin tarkkaan ihan omin päin / opiskelujuttuja varten. Oon aika pro vaikka ite sanonkin. :)

Juttelin lounastauolla yhden työpajan puhujista kanssa, tosi mukava nainen ja varmasti hyödyllinen kontakti jatkoa ajatellen! Kuulin siltä että New Yorkissa on maaliskuussa iso naisten asemaan liittyvä YK-kokous, ja vähän on sellanen olo että sinne pitäis päästä. Kaikki sanoo että Nykissä on PAKKO käydä, nyt olis hyvä syy lähteä :) Saa nähdä miten käy, sinne täytyy ilmeisesti olla jonkunlaisia valtuutuksia että pääsee osallistumaan. Pidetään peukut pystyssä tai sormet ristissä, en oo ihan varma pitäiskö tehdä molemmat yhtä aikaa varmuuden vuoks!

Ja sitten Hyvin Jännittäviä Uutisia! Yhdet uudenvuodensuunnitelmat valitettavasti peruuntu, mutta sen takia päädyin tutkailemaan Craigslistiä ja löysin tämän yhdestä Chicagon lähiöstä: Kävin sunnuntaina katsastamassa paikan, tykkäsin kovasti, ja lopputuloksena sovin huonetta vuokraavan tyypin kanssa että majailen siellä ajalla 20.12.-21.1. :))) Siis kokonaisen KUUKAUDEN. Meillä on ihan hullun pitkä joululoma ja mulla on tammikuussa melko varmasti 2 viikon "akateeminen harjoittelujakso" Amnestyn Chicagon toimistolla, joten pääsen elämään unelmaani vaikka miten pitkäks aikaa. <3 Tosta tulee jotain niin älytöntä :)

Niin joo, toi huone on jonkinasteisessa hippikommuunissa :DD Valtava talo jossa asuu 5 ihmistä, joista tapasin kylläkin vaan sen joka on lähdössä reissaamaan Aasiaan, mutta epäilen vahvasti että muut on samaa lajia :D Tulee varmasti mielenkiintoinen kokemus! Matkaa keskustaan on vaan 25 min bussilla, joka pysähtyy ihan melkein talon edessä. 

Mun eka joulu, uusi vuosi ja syntymäpäivä Chicagossa. Voisin vaikka itkeä onnesta. :') Jossain vaiheessa varmasti itkenkin koska se on kivaa :D

Uskaltaisko joku ehkä kommentoida? <3

4 kommenttia:

 1. Moikka,

  No minäpä uskallan kommentoida!!!! MINÄ MINÄ MINÄ!!! :D

  Hienoa taas lukea sun tarinoita <3 sieltä "unelmien" maasta.

  Miten olisi kokoontuminen NYCissä Maaliskuussa? Voisin yrittää saada meille paikan sieltä missä majailla? Miltä kuulostaa? Osaatko yhtään sanoa olisiko se alku vai loppu maaliskuusta? Jee!

  PS. kirje lähtee postiin nyt viikonloppuna eli tulee varmaankin ensi viikolla perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten rohkea nainen! :D Kyllä tollasen kanssa vois hyvinkin sopia treffit maaliskuulle :) Kokousta on tarjolla 4.-15. päivä, mutta en tietenkään koulun takia koko ajaks ehtis. Ihan täysin varmaks en uskalla sanoa MUTTA to 7.3. - ma 11.3. saattais olla järkevin. Mulla on perjantait vapaana ja maanantaisin vaan yks tunti, joten sille välille sais parhaiten sumplittua.

   Täytyy tutkailla matkustusvaihtoehtoja, mutta en tiedä kuinka pian pystyn koska en tiedä millä valtuutuksella olisin sinne menossa. Voisin EHKÄ edustaa Suomen Amnestya meidän naisten oikeuksien asiantuntijan kanssa, mutta se on vielä ihan auki. Voisitko laittaa mulle sähköpostia siitä osoitteesta mitä käytät eniten, niin tiedän mihin laittaa päivityksiä? JPasanen@edgewood.edu :)

   Jee, nyt pääsee taas kyttäämään postilaatikkoa :D Paitsi kirje tulee varmaan perille vasta Thanksgivingin jälkeen. Oon yllättäen taas menosa Chicagoon x)

   Love you! <3

   Poista
 2. Kyllä me Jenna tiedetään, että olet pro :D Sinusta, jos kenestä uskoo sen, että olet jo omin päin tutustunut johonkin hienoihin ja tärkeisiin dokumentteihin. Ihan perus Hermione meininkiä :D Jatka samaan malliin, myös "pomotätinä" <3

  Jos sä oikeasti haluat sinne YK-kokoukseen, niin kyllä sä sinne pääset! Olethän sä nytkin siellä, mistä haaveilit vielä vuosi sitten :D Sä saat asiat kyllä järjestymään. Luot vaan lisää kontakteja ja hurmaat kaikki ihanalla persoonallasi! Kyllä sä jostain tarvittavat valtuudet löydät :) Mulla on täällä sormet ristissä.

  Vai että hippikommuunissa :) Kyllä sä tulet toimeen niiden muidenkin asukeiden kanssa. Sitä paitsi olet kuukauden Chicagossa, ei sillä muulla niin väliä ole x)
  Vietä ihanat ja ikimuistoiset ensimmäiset joulu, uusi vuosi ja syntymäpäivä! Sä olet ne ansainnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AHHHHH TÄÄLLÄ ON NIIN IHANAA. (Täällä = enimmäkseen Chicagossa. Mutta myös Madisonissa jossain määrin.) Asiat vaan etenee omalla painollaan ja palaset loksahtelee paikoilleen :) Löysin taas uusia kameleita Chicagosta :D Olispa jo joululoma! Tai edes pari viikkoa eteenpäin niin pääsis taas käymään. <3 Mulla on hurjia seikkailusuunnitelmia seuraavalle reissulle!

   Kati, oot ihana <3 ISO HALI <3

   Poista